Falešné marcipánové těsto

Potřebujeme:

10dkg moučkového cukru, 10dkg sušeného mléka, 2-3 kapky mandlové tresti, 2 lžíce medu 2-3- kapky oleje. Někdo dává bílek -já ne.

Jak na to:

Vše smícháme v míse a přidáme několik kapek vody, když je to moc husté. Pořádně propracujeme. Těsto musí být vláčné - nesmí být suché -proto ta voda, když jí dáme moc, tak přidáme moučkový cukr. Potom na vále posypaném mouč. cukrem vyválíme placku o síle asi 2 mm. Těsto můžeme také obarvit potravinářským barvivem. Pak vykrajujeme, když chci navrh dortu ,tak spodkem od formy a když chci dort olepit po stranách ,tak udělám pásy, nebo vykrajuji různé lístky , tvořím kytičky apod. Když to dělám později, tak dám těsto do mikroténu a vložím do lednice,aby nevyschlo.Když trochu oschne , tak přidám vodu-pár kapek a znovu propracuji.

Podobné recepty:

Falešné listové těsto, Marcipánové koláčky, Rohlíčky posypané mandlemi, Marcipánové koláčky, Jablkový závin s marcipánem