Kusy mrtvýho ptáka na jablkách s arašídy

Potřebujeme:

300 g kuřecího nebo krůtího masa, 70 g pražených solených arašídů, 2 středně velká jablka (sladší), 50 g nivy, bazalka (lepší čerstvá, hodně nadrobno nakrájená), sůl, trochu oleje

Jak na to:

Na trošce oleje opečeme doměkka jemně osolené maso, hojně okořeněné bazalkou. Arašídy povaříme, by změkly, a přidáme k masu. Jablka pokrájíme i se slupkou na útvary o velikosti cca 20 x 15 mm - doporučuji na čtvrtiny a každou čtvrtinu ještě na čtyři díly. Jablka vhodíme na maso s oříšky, přikryjeme poklicí a dusíme než jablka změknou. Poté odkryjeme, posypeme strouhamou nivou a dokonale promícháme, až se sýr rozpustí.
Rychle podáváme s v troubě nasucho opečeným bramborem nebo černým chlebem. Zeleninová obloha neuškodí.

Podobné recepty:

Salát z čínského zelí s arašídy, Vegetariánské kung-pao, Kuře na jablkách, Čokoládové cukrovinky, Rizoto s pórkem a arašídy