Křenová omáčka s uzeným masem

21.1.2009
Potřebujeme:

600g uzeného masa, olej, 60g hl. mouky, 2 dl mléka, vývar, 2 dl smetany, sůl, cukr, špetka muškátového květu, čerstvě nastrouhaný křen.

Jak na to:

Uzené vložíme do horké vody, uvaříme doměkka, pak vykostíme a nakrájíme na porce.Podáváme s křenovou omáčkou: z oleje a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a trochou vývaru, rozšleháme a vaříme asi 1 hodiny. Pokud jsou v omáčce žmolky, přecedíme ji. Omáčku osolíme, osladíme, okořeníme a nakonec vmícháme smetanu a křen. Necháme jednou přejít varem a podáváme.

Příloha:
houskové knedlíky

Podobné recepty:

Sýrové koule s kyselou krémovou smetanou a křenem, Zelné palačinky s uzeným masem, Závin s uzeným masem, Křenová omáčka, Zapečené těstoviny s nivou a uzeným