Mrkev a brambory

Potřebujeme:

Mrkev, brambory, cibule, sůl, pepř, cukr, hladká mouka

Jak na to:

Cibulku osmažíme do růžova, na ni vložíme nakrájenou mrkev, osolíme, opepříme, přisladíme a dáme dusit. Když je mrkev poloměkká, vložíme na kostičky nakrájené brambory - dále dusíme společně. Před tím, než je mrkev i brambory úplně měkké - zaprášíme moukou a ještě chvilku dusíme. Mrvička pustila šťávu, brambory rovněž pokrm trochu zahustily - takže moukuo šetříme. Je to moc jednoduché, ale ve výsledku je spojená chuť mrkve + brambory o moc lepší než když mrkev dusíme jen jako příkrm. Pochopitelně lze podávat k pečenému masu apod.

Podobné recepty:

Polévka do 20minutek, Zapečené brambůrky pro batolátka, Bramborový salát, Krémová bramborová polévka, Bramborová polévka s houbami