Jáhlová polévka s pórkem

Potřebujeme:

100 g jáhel, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 1 litr zeleninového vývaru, 1 pórek, 250 g bílého zelí, sůl, pepř, lžíce sekané petrželky

Jak na to:

Jáhly propláchneme vlažnou vodou a necháme okapat. Na rozpáleném oleji zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme jáhly a osmahneme je. Zalijeme vývarem a vaříme asi 20 minut. Očištěný pórek nakrájíme na kousky asi 1 cm dlouhé, ze zelí seřízneme žebra a nakrájíme ho na nudličky. Zeleninu přidáme k uvařeným jáhlům a vaříme dalších 15 minut. Nakonec polévku osolíme, opepřeme a posypeme sekanou petrželkou.

Podobné recepty:

Pórková polévka , Jogurtová omáčka, Porkova polévka, Ostrokyslá polévka, Japonská rýže s mušlemi a pórkem