Zeleninové rizoto

Potřebujeme:

400 gramů rýže, 200 gramů mrkve, 150 gramů celeru, 150 gramů petržele, 100 gramů sterilovaného hrášku bez nálevu, 100 gramů cibule, 100 gramů sýra, tuk, kečup, sůl, pepř, zelená petrželka

Jak na to:

Očištěnou, omytou a na stejně velké kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu udusíme na oleji do měkka. Na tuku osmahneme cibulku, přidáme na ni opláchnutou a odkapanou rýži, pepř, sůl, zalijeme vodou, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka. Do hotové rýže přidáme udušenou zeleninu, přidáme hrášek a pečlivě promícháme. Při podávání polijeme rizoto kečupem a posypeme nastrouhaným sýrem a zelenou petrželkou.

Podobné recepty:

Šafránové rizoto s modrým sýrem, s grilovanými krevetami na česneku a limetkou, Zeleninové rizoto se sojou, Rizoto s brokolicí, Rizoto s brokolicí, Pikantní pomazánka