Kynuté buchty

Potřebujeme:

½ hladké mouky, ½ kg polohrubé mouky, 1-2 balíčky sušeného droždí, 250g moučkového cukru, 250g rozpuštěného tuku třeba Hera nebo másla, Špetka soli – mezi dva prsty, 5 žloutků, 1 lžíce oleje,Asi 400 ml mléka – opatrně přidávat,dále ½ - 1 sáček vanilkového pudinku,sušené kvasnice(mohou být i črstvé, ale to uděláte kvásek) Sádlo na vymaštění plechu a potření buchtiček .Nastrouhaná citrónová kůra – důležité

Jak na to:

Odvážené a odměřené přísady by měli mít mít pokojovou teplotu. Dát do větší mísy - po vykynutí se zdvojnásobí objem.Já dám všechny přísady do robotu promíchám a dám kynout. Po vykynutí si dám na vál bochánky, do prosted náplň a zabalit. Pokládat na vymaštěný plech stejné buchtičky, které potřeme máslem, nebo sádlem, aby se při pečení neslepily. Péct v předehřáté troubě.Zprvu peču na 180 po chvíli, až nskočí, dopeču při 150 stupních. Plnit se mohou povidly, marmeládou.

Podobné recepty:

Kynuté buchty, Kynuté buchty, Kynuté buchty plněné povidly, Těsto na kynuté koláče, Buchty na paře