Římské kuře

22.10.2008
Potřebujeme:

Pro 4 osoby : 4 kuřecí stehna, 1 1/2 - 2 pórky, olej na smažení, trocha hladké mouky, 3 - 4 dcl kuřecího vývaru, 4 - 5 lžic kečupu, sůl, pepř, tymián

Jak na to:

Kuřecí stehna můžete i rozdělit na 2 části (pokud chcete), nasolit, napetřit, obalit v mouce prudce osmažit na troše olivového oleje na pánvi (může být i slunečnicový, ale olivový je lepší). Kuře vytáhneme musí být zlatavé.Nakrájíme pórek na kolečka, osmažímě na výpeku z kuřat, přidáme kečup a zalejeme vývarem: Pak vložíme kuřata a zasypeme tymiánem. Přikryjeme poklicí a dusíme až maso zcela změkne.Hlídáme, maso se rádo připaluje. Vytvoří se super omáčka. Podáváme se špagetama.

Podobné recepty:

Římské kuře, Kuře na pivě, Římské kuře, Nadívané kuře zalité pivem, Zlaté kuře