Česnečka s masovou rýží

Potřebujeme:

2 stroužky česneku, 1 středně velká cibule, 3 PL másla nebo rostlinného tuku, 250 g mletého masa, 2 PL hladké mouky, 1 l čiré polévky z bujónu nebo masoxu, 1 smetana ke šlehání, sůl, pepř, petrželka

Jak na to:

Příprava:
1. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na drobno. V hrnci zahřejeme máslo nebo rostlinný tuk a obojí na něm do zlatova osmahneme.

2. Přidáme mleté maso a spolu s cibulí a česnekem dál opékáme, aľ se z masa začnou tvořit žmolečky. Posypeme je moukou a krátce dopečeme.

3. Za stálého míchání přilijeme polévku z kostky bujónu nebo masoxu a smetanu, trochu povaříme, osolíme a opepříme. Před podáváním posypeme pokrájenou petrželkou.

Podobné recepty:

Aussie mix, Hovězí v alobale, Palková prsa, Kuřecí česnečka podle Maxim Turbulenc, Zapékaná cuketa plněná Masovou směsí