Pradědovo tajemnství

15.12.2008
Potřebujeme:

4 vepř.kotlety,nebo 4 krůtí či kuřecí prsa l velké zeleninové lečo, l cibule 1 rajský protlak feferonka 4 str. česneku, strouhaný sýr sůl, pepř. olej /dle sezony i čerstvé hřiby/ předem připravené topinky

Jak na to:

Maso osolíme, opepříme a orestujeme rychle na oleji v hrnci. Potom maso vyjmeme a na výpeku zesklovatíme cibuli, přidáme zeleninové lečo, rajský protlak, feferonku, rozdrcený česnek /hřiby/ a asi 5 min.dusíme pod pokličkou, aby se šťáva nevyvařila. Potom vložíme maso a mírně prohřejeme.Dochutíme kořením. Na talíře si připravíme topinky,přelijeme je šťávou se zeleninou, na to položíme porci masa a bohatě zasypeme strouhaným sýrem /nejlepší je Niva/, popř. strouhaným křenem.