Hovězí frikadelky se zeleninovým pyré

27.10.2008
Potřebujeme:

400 g mletého hovězího masa, 100 g měkkého tvarohu, 1 vejce, 1 malá cibule, 2 lžičky hořčice, hrst sekané petrželky, sůl, pepř, špetka mleté papriky, strouhanka dle potřeby, olej na smažení, 1 lžíce hladké mouky
Zeleninové pyré: 800 g brambor, 100 g mrkve, 100 g celeru, 250 ml mléka, sůl, hrst čerstvé rukoly

Jak na to:

Oloupané brambory a očištěnou kořenovou zeleninu pokrájíme na malé kousky, zalijeme vodou, osolíme a vaříme. Když jsou brambory i zelenina měkké, vodu slijeme, zalijeme teplým mlékem a rozšťoucháme na kaši. Nakonec přidáme lístky rukoly. Propracujeme maso, tvaroh, vejce, nakrájenou cibuli, petrželku, hořčici, sůl, pepř, papriku a dle potřeby strouhanku. Vytvarujeme placičky /podobné karbenátkům/, které opečeme, vyjmeme je, výpek zaprášíme moukou a rozředíme 200 ml vody a povaříme asi 15 minut do optimálního zhoustnutí.

Podobné recepty:

Ostré hovězí závitky, Cuketa a lilky zapečené s masem, Hovězí řízky na opak, Jablečné pyré , Hovězí řízky naložené v zelenině