Mleté maso zapečené s rýží, jogurtem a šalvějí

21.10.2008
Potřebujeme:

pro 4 osoby: rýže, mleté maso (např. krůtí), veliký kelimek jogurtu, cibule, česnek, cca 3 polévkové lžíce mleté šalvěje, 2 lžíce rozinek, skořice, pepř, římský kmín, kari.

Jak na to:

Na pánvi usmažíme cibulku a na ní udusíme maso a česnek (zhruba 3 stroužky, přidáme římský kmín.
V druhém hrnci uvaříme rýži na arabský způsob: omytou ji dáme na 3-4 minuty do horkého omastku a mícháme, poté ji zalijeme množstvím vody, které má 2,5x vetši objem nez měla rýže, přidáme sůl, kari, špetku skořice a rozinky, minutu necháme na prudkém ohni, pak přikryjeme, stlumíme plamen na minimum a udusíme do měkka.
Jogurt v míse rozmícháme s trochou vody, aby byl tekutý, se šalvějí a troškou pepře.
Do zapékací mísy klademe vrstvy rýže a mletého masa a nakonec vše zalijeme jogurtem. Necháme krátce zapéct.

Podobné recepty:

Vepřové medailonky, Vepřové medailonky, Zapékaná kapusta s mletým masem a rýží, Vepřové medailonky na sladko, Vepřové medailonky s ovocem