Kuře a kuskus po italsku

21.10.2008
Potřebujeme:

celé kuře nebo špalíčky, jak kdo rád,sůl,Kotanyi koření na pečené kuře, trochu cukru a nebo medu, máslo,olivový olej, worchestrová omáčka,kuskus, bujon čersvý nebo v kostce, kečup, česnek, pepř, cherry rajčata, jarní cibulka, paprika-hezká je žlutá nebo oranžova,zelené olivy

Jak na to:

Kuře omyjeme, rozčtvrtíme, osolíme, posypeme kořením a trochu pocukrujeme nebo pokapeme mede chvíli rozehřátým v mikrovlnce, aby byl tekutý, podlejeme vodou a dáme péct.Mezití si ohřejeme v rychl.konvici vodu, do hrnce rozdrobíme bujon, zalijeme cca 200-300 ml hork vody, přidáme trochu worchestru, cca lžíci až dvě kečupu, trochu pepře a rozdrcené dva stružky česneku, lžíci oliv.oleje, rozmícháme a přisypeme kuskus a přiklopíme poklicí. Kuskus musí nabopnat, až je měkký, všechna voda by se měla vsáknout, pokud je stále tvrdý, přilijeme ještě trochu horké vody. Mezitím nakrájíme hodně nadrobno rajčátka, na 250 g kuskusu stačí tak větší půlka klasické plast.krabičky, popř můžeme použít i tři klasická rajčata, dále nakrájíme jednu až dvě cibulky včetně zeleného, jednu střední papriku, hezká je zelená, žlutá, oranž... a cca jeden balíček oliv-je jich tam okolo 70g. Já osobně používám zelené, ale je to podle chuti. Jemně nakrájenou zeleninu přimícháme do kuskusu a nechám cca hodinku odstát, než se nám upeče kuře.

Podobné recepty:

Kuře po italsku, Kuskus se zeleninou a pikantním dresinkem, Kuře po italsku, Letní kuskus, Kuskus s cuketou a rajčaty