Čínské skopové nitky na zelenině

Potřebujeme:

120 g skopového masa, 30 g bambusových výhonků, 30 g špenátu, 30 g červené řepy, 1 bílek, 1 polévková lžíce bílého vína, 1 kávová lžička cukru, 1 kávová lžička soli, 1 kávová lžička glutasolu (vegety), olej, 1 polévková lžíce olivového oleje

Jak na to:

Maso nakrájíme na nitky a obalíme v rozšlehaném bílku se škrobovou omáčkou. Osmažíme v oleji, vidličkou ale nitky udržujeme od sebe, aby se nespekly. Asi po jedné minutě maso vyjmeme. Na jiné pánvi rozehřejeme jednu polévkovou lžíci oleje a opečeme v něm na proužky nakrájenou zeleninu, potom tam přidáme víno, cukr, sůl, glutasol a pořádně zamícháme. Do směsi přidáme maso, zamícháme a polijeme jednou polévkovou lžící kvalitního olivového oleje.

Podobné recepty:

Skopové po tirpácky, Skopové dršťky, Čínské kuřecí nudle, Bokvas salátek, Čínské zelí s ovocem