Kapřík po maďarsku

21.10.2008
Potřebujeme:

1 kapr (do dvou kil), 3 velké cibule, 300 gramů rýže, kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer, případně pórek), lžíce oleje, 2 lžičky pepře, sůl

Jak na to:

Kapra vykucháme, očistíme, odřízneme hlavu, ploutve a ocas. Rýži namočíme na několik hodin a poté ji velmi pečlivě necháme okapat. Cibulku nasekáme na drobno a promícháme se solí a pepřem. Hlavu kapra a kořenovou zeleninu vaříme půl druhé hodiny a pak vývar přecedíme. Rýži zbavenou vody osmažíme na oleji dokud nezačnou připomínat mléčné sklo. Kapra nařízneme jako na podkovy, ale nedořízneme u hřbetu, takže by měl zůstat v celku. Do vnitřku kapra a do řezů naklademe na kolečka nakrájenou cibuli. Kapra v pekáči obložíme rýží, tu zalijeme připraveným rybím vývarem tak aby těsně ji zakrýval a pečeme přibližně hodinu. Podáváme v pekáči rozděleného na podkovy.

Podobné recepty:

Vepřové kotlety po maďarsku, Polévka s luštěninami mix, Léčivý čaj posilující žaludek, Mandlové slané kostky, Pstruh po mlynářsku