Guláš z králíka

21.10.2008
Potřebujeme:

400 g králičího hřbetu a kýty, 30 g oleje, 80 g cibule, 10 g rajčatového protlaku, 20 g hladké mouky, mletá sladká paprika, sůl a pepř majoránka, kmín a česnek

Jak na to:

Králičí maso nasekáme na kousky i s kostí. Na oleji usmažíme dozlatova na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme rajčatový protlak, papriku a zalijeme vodou. Vložíme maso, osolíme, okořeníme pepřem, rozsekaným kmínem, drcenou majoránkou a utřeným česnekem. Přiklopíme poklicí a dusíme doměkka. Když je maso měkké, zahustíme guláš moukou rozmíchanou ve vodě a za stálého míchání dobře provaříme. Vhodná příloha houskové knedlíky nebo rýže.

Podobné recepty:

Rybí salát z králika, Králík podomácku na paprice, Řízky z králíka, Lovecké balíčky na zelenině, Králík na leču