Buchta s rosolem

15.11.2010
Potřebujeme:

Těsto:16 dkg polohrubé mouky, 16 dkg moučkového cukru,4 celé vejce1/2 prášku do pečiva
Rosol:1/2 litru jablečného sirupu, 1/2 litru vody, 2 vanilkové pudingy Dle chuti 1 vanilkový cukr

Jak na to:

Všechny přísady na těsto smícháme dohromady a dáme péct do trouby na vymazaný a vysypaný pekáč asi tak na 20 min. I když každá trouba peče jinak a tak se spolehneme na tu svoji troubu.Po vychladnutí buchty si připravíme všechny přísady na rosol a ten uvaříme jako puding do zhoustnutí, který poté vylejeme na buchtu a necháme stuhnout.Pak můžeme jen krájet a třeba ozdobit šlehačkou a třešničkou

Podobné recepty:

Buchta s tvarohem a broskvemi, Pudingová buchta se zakysanou smetanou, Tvarohová buchta, Americká buchta, Kefírová buchta