Omáčka z cizrny

15.11.2010
Potřebujeme:

430 g opláchnuté a okapané nakládané cizrny, 120 ml pasty tahini, 3 stroužky česneku, 125 ml citrónové šťávy, 3-4 lžíce vody, sůl a pepř, 1 lžíce olivového oleje špetka cayenského pepře, 1 lžíce nakrájené čerstvé petrželky, 16 černých oliv

Jak na to:

Cizrnu, pastu tahini, česnek, citrónovou šťávu a vodu rozmixujeme na hladkou pastu a podle chuti osolíme a opepříme. Podle potřeby můžeme přidat ještě trochu vody. Nemáme-li po ruce mixér, můžeme suroviny rozmačkat vidličkou a důkladně rozmíchat v misce. Hummus rozdělíme do misek, uprostřed uděláme zadní stranou lžíce důlek a do důlku nakapeme olivový olej. Povrch posypeme cayenským pepřem a nakrájenou petrželkou. Černé olivy připravíme do menší misky. Ihned podáváme nebo zakryjeme fólií a uložíme do ledničky.
Omáčku podáváme s plátky čerstvého chleba a syrové zeleniny.

Podobné recepty:

Pomazánka z cizrny, Cizrnová salsa s bylinkami, Cizrnová polévka s pórkem, Polévka z cizrny, Cizrna s uzeným masem