Hovězí guláš

15.11.2010
Potřebujeme:

hovězí přední nebo kližka, cibule, kmín, sladká paprika, rajský protlak, sůl, česnek, majoránka, sádlo chléb

Jak na to:

Cibuli nakrájíme nadrobno. Maso na kostky. Rozehřejeme sádlo a na něj cibuli. Necháme ji dohněda. Přidáme protlak. Restujeme na tuk. Na to dáme maso. Necháme zatáhnout. Přidáme sladkou papriku. Zarestujeme. Přidáme horkou vodu. Trochu a dusíme. Hlídáme, mícháme, podléváme. Několikrát necháme vysmahnout na tuk. Když je maso měkké, zahustíme chlebem nebo můžeme hotovou jíškou knorr. Nakonec v ruce rozemneme trochu majoránky a přidáme pro chuť rozmačkaný česnek. Kdo má rád, může dát i feferonky.Můžeme i pro chuť přidat skoro ke konci papriku na proužky a rajče.Podáváme s knedlíkem, těstovinama, chlebem.

Podobné recepty:

Znojemský hovězí guláš, Hovězí guláš netradiční, Chatový guláš po brezoviansky, Telecí Guláš, Maďarský guláš