Krůtí ragů na bílém víně

13.2.2009
Potřebujeme:

600g vykostěného krůtího stehna, olej, 200g cibule, mletá sladká paprika, 1 žlutá nebo zelená paprika,2 rajčata, 800g brambor, 2 stroužky česneku, drcený kmín, špetka chilli, 1 sklenka bílého vína, sůl

Jak na to:

Krůtí stehno jemně naklepeme a nakrájíme na stejně velké kostky. Drobně nakrájené cibule zpěníme na oleji, stáhneme z ohně a vmícháme mletou papriku. Do vymaštěného kastrolu rozložíme maso, pokryjeme ho cibulí, potom paprikou nakrájenou na nudličky, spařenými oloupanými a na kostky nakrájenými rajčaty, vše posypeme drobně nakrájeným česnekem, kmínem, solí a podlijeme trochou vody. Dusíme pod poklicí dokud maso napůl nezměkne. Pak přidáme chilli oloupané, na kostky nakrájené brambory, víno a dusíme dále, až maso i brambory zcela změknou. Podáváme se zeleninovým salátem.

Podobné recepty:

Husí játra s hruškami, Husí játra s hruškami, Pstruh na bílém víně, Krůtí s olivami na víně, Krůtí ragú s brokolicí