Slaninové brambory

Potřebujeme:

12 středně velkých brambor (typ A), 1 KL kmínu, 175 g sýru Goudy, pažitka nebo petrželka, sůl, pepř, 12 plátků anglické slaniny, 10 g másla

Jak na to:

1. Brambory omyjeme, ve slupce uvaříme do měkka v osolené a oknímované vodě. Po uvaření slijeme a oloupeme. Necháme vychladnout.

2. Troubu necháme nahřát na 220°C. Brambory napříč rozkrojíme, vnitřek lehce vydlabeme. Najemno nastrouháme sýr, přidáme omytou a nasekanou pažitku nebo petrželku. Lžíci nasekané pažitky odložíme na posypání. Sýrovou směsí naplníme vydlabané brambory. Obě poloviny brambor spojíme a omotáme slaninou. Konce můžeme sepnout párátkem.

3. Naplněné brambory vyrovnáme na plech a na každou položíme plátek másla. Dáme je do vyhřáté trouby a 15 minut pečeme. Hotové brambory posypeme čerstvou pažitkou.

Podobné recepty:

Řízek v chipsech aneb velká dobrota, Kapusta dušená na slanině, Slaninové knedlíky, Labužnická fazole, Americké brambory