Kachna Jüan-pao

15.11.2010
Potřebujeme:

Pro větší společnost
1 kachna cca 1.000 g, 8 vajec (dle počtu osob), 1 nakrájená cibulka, 1 zázvor anebo 1 kávová lžička mletého zázvoru, 1 šálek světlého vína, 2 kávové lžičky soli, 1 šálek vína, 1 šálek vývaru, 1 polévková lžíce sezamového oleje.

Jak na to:

Zkaramelizujeme cukr, až zhnědne. Odstavíme, zalijeme třemi polévkovými lžícemi vody a necháme rozpustit. Očištěnou a vykuchanou kachnu vložíme do 1 litru vařící slané vody a vaříme, až je měkká. Mezitím uvaříme vajíčka natvrdo, ponoříme je na chvíli do studené vody, oloupeme a opečeme na rozpáleném oleji dozlatova. Uvařenou kachnu zbavíme kostí a pokrájíme na kousky. Na jednu polévkovou lžíci rozpáleného oleje vložíme kousky masa a opékejte po stranách. Potom do nádoby přidáme všechny přísady a celá vajíčka a povaříme. Těsně před podáváním zahustíme rozmíchanou škrobovou moučkou.

Podobné recepty:

Kachní stehna kung pao, Kachna na medu, Majoránková pečená kachna, Vegetariánské kung-pao, Plněná kachna