Linecké řezy s rumovým sněhem

Potřebujeme:

TĚSTO: 21 dkg hladké mouky, 14 dkg másla, 7 dkg moučkového cukru, 1 žloutek
SNÍH: 3 bílky, 16 dkg krupicového cukru, 1 lžíce rumu, meruňková marmeláda s rumem na pomazání

Jak na to:

Na vále z uvedených surovin vypracujeme vláčné linecké těsto. Na válečku ho přeneseme na vymaštěný plech a upečeme na asi 160°C do světla - nesmí být moc tmavé, při dopékání by se připálilo.
Vyndáme z trouby, horké pomažeme meruňkovou marmeládou rozmíchanou s 1 lžící rumu. Navrch rozetřeme pevný sníh ze 3 bílků, do kterého jsme zašlehali krupicový cukr a rum. Vrátíme do trouby a pečeme, dokud sníh na povrchu nezrůžoví.
Po vychladnutí krájíme drobné čtverečky nožem namočeným v horké vodě.

Podobné recepty:

Linecké košíčky plněné ořechovou náplní a polité čokoládovou polevou, Linecké pod sněhem, Rebarborový koláč s rumovým karamelem, Linecké pudingové cukroví, Banánové řezy