Květák vařený s majonézou

Potřebujeme:

50 dkg květáku, sůl, citrónová šťáva
ajonéza: 1 až 2 žloutky, 15 dkg oleje, ocet, sůl, pepř, hořčice, lžíce jemně sekaných aromatických bylin a koření (fines herbes), (pažitka, cibule, česnek, estragon, kapary, citrónová kůra), cukr podle chuti

Jak na to:

Syrové žloutky posolíme, šleháme a stále přikapáváme dobrý olej. Majonézu pak ochutíme pepřem, cukrem, octem, trochu rozředíme 1–2 lžícemi vlažné vody a nakonec vmícháme sekané byliny (fines herebes).
Studený vařený květák přelijeme majonézou a podávám jako předkrm nebo také jako přílohu k masu (libovolné-hovězí, kuřecí, vepřové…).

Podobné recepty:

Květák se žloutkovou omáčkou, Smažený květák, Květák s vajíčky, Květák s vajíčky, Květák s vajíčky