Kořeněný tuňák v ráji

27.8.2008
Potřebujeme:

6 kousků tuňáka, 500 gramů cherry rajčátek (mohou být i normální), 3 cibule, 1 stroužek česneku, 150 gramů olivek (obou barev), 25 gramů kaparů, 1 lžička sladké červené papriky, 0,5 lžičky mletého zázvoru, 0,5 lžičky skořice, 1 lžička mletého koriandru, 0,5 lžičky kmínu, 2 lžíce olivového oleje

Jak na to:

Koření pečlivě promícháme a vetřeme ho do filetů tuňáka. Přikryjeme a dáme do lednice na přibližně půl hodiny. Olivový olej rozehřejeme na pánvi, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a smažíme na malém plameni dokud se nestane měkká a lepivá. Přidáme olivky a nadrobno nasekaný česnek a promícháme. Cherry rajčátka rozkrojíme na polovičky (větší na čtvrtky), přihodíme na pánev, přidáme kapary, vše promícháme a sundáme z ohně. Na samostatné pánvi rozpálíme olej a na něm usmažíme tuňáka - přibližně jednu minutu z každé strany. Ohřejeme připravenou zeleninu a pdáváme s tuňákem.

Podobné recepty:

Tuňák s bramborami, Tuňák s tvarohem, Omeleta s tuňákovou pastou, Tortellini, tuňák a kopr, Tuňáková pomazánka na topinky