Domácí roláda aneb není to nic teškého

Potřebujeme:

4 lžíce polohrubé mouky, 4 lžíce cukru kr., 4 vejce, 2 lžíce važící vody,marmeláda,kupovaná krémová náplň(př.Dr.Oetker)

Jak na to:

Vejce rozdělíme na žloutky a bílky.Bílky vašleháme do tuné pěny.Žloutky v jené míse vyšleháme s cukrem po vyšlehání přikapeme asi 2 lžíce vařicí vody.Do vyšlehaných žloutků postupně přimícháváme mouku a bílky.Vše mícháme už vařečkou,vlastně nemícháme jak vsteklí,ale přehazujeme.Vymíchané nadýchané těsto vlijeme na vyšší plech s pečícím papírem a pečeme na nejnižší teplotu na nejviší poloze v troubě do jemně růžova.Mezitím si připravíme dle návodu krém.Těsto vyndáme,sundáme i s papírem z plechu a až těsto vychladne tak pomocí nože,nebo já to dělám podběračkou,odlepíme těsto ob papíru,ale necháme ještě na něm.Odlepenou placku potřeme marmeládou,aby krém zůstal vláčný a nevyschnul.Na marmeládu rozetřeme krém(necháme ještě na potření zvrchu),placku zavyneme a přendáme na tác.Pak roládu potřeme zbytkem krému a můžeme ozdobyt třeba kokosem,světlý krém je hezký,když ho jemně posypete kakaem.

Podobné recepty:

Bazalkové domácí italské pesto - na špagety, Plňená roláda, Salát kyselého zelí, Roláda plněná šlehačkou, Domácí špaldové bio piškoty