Vepřové maso na paprikách s houbami

Potřebujeme:

500-600 g vepřového masa (kotlety, krkovička, ramínko, plecko), 2-3 střední cibule, 2-3 papriky (lepší jsou špičaté zelené), 2-3 lžičky mleté sladké papriky, 3-4 vrchovaté lžíce sušených hub (nebo přiměřeně čerstvých), 3 lžíce oleje, 1/2 kostky masoxu.

Jak na to:

Nakrájenou cibuli nadrobno zpěníme na tuku. Plátky masa naklepeme (můžeme i nakrájet na kostky) a přidáme k cibuli. Když maso pustí šťávu osolíme ho, přidáme sladkou ml. papriku a necháme zasmahnout. Vše zalijeme horkou vodou s masoxem nebo vývarem a dusíme v papiňáku 30 min. Přidáme sušené houby, které jsme na 1/2 hod namočili do studené vody a na proužky nakrájené papriky a vše spolu dodusíme. Můžeme zahustit opraženou moukou nebo hl. moukou rozmíchanou ve studené vodě.Pokud nechceme více omáčky, ale jen šťávu, děláme naprudko v pánvičce. Kotlety opečeme na oleji po dvou minutách na každé straně, přidáme namočené a vymačkané houby, na proužky nakrájenou papriku a maso společně dodusíme (ještě asi 2-3 min na každé straně). Výborné i na pro slavnostní příležitost.
Jako přílohu můžeme zvolit brambory, houskový knedlík, těstoviny.

Podobné recepty:

Vepřové karbenátky s houbami, Gratinované vepřové kotlety s houbami, Vepřové na houbách, Plněné papriky sýrem, Čínské nudle s houbami