Meloun s parmskou šunkou

Potřebujeme:

Půlka medového melounu nebo kantalupu, 200 g parmské šunky, 4 lžičky bazalkového pesta, zelená petrželka či jiné čerstvé bylinky na ozdobení, lžce olivového oleje, 20 g strouhaného parmezánu

Jak na to:

Medový meloun nakrájíme na tenké řezy a odkrojíme kůru. šunku naaranžujeme na mísu nebo talíře a obložíme plátky melounu nebo jednotlivé plátky zabalíme přímo do šunky. Meloun se šunkou pokapeme trochou pesta a posypeme omytými lístky zelené petrželky nebo koriandru či celeru. Nakonec posypeme parmezánovými hoblinkami. Zakapeme olivovým olejem a nakonec poprášíme čerstvě namletým pepřem.

Podobné recepty:

Toast s brusinkami a parmskou šunkou, Salát z červeného melounu s pomerančovým džusem, Salát z červeného melounu s pomerančovým džusem, Melounový koktejl, Jogurtový koktejl s lesním ovocem