Bublanina papaya

21.11.2008
Potřebujeme:

1/2 Hery, 130g cukr moučka, 180g polohrubá mouka, 3 žloutky, 3 bílky, 8 polévkových lžic mléka, 1 vanilkový cukr, půlka kypřicího prášku do pečiva, kakao - Granko, ovoce (např. meruňky, ananas, mandarinky, jahody, maliny, broskve oloupané, kiwi....)-toto je příprava těsta do dortové formy. V případě, že chcete buchtu na plech, tak udělejte dvojnásobné množství těsta.

Jak na to:

V míse utřeme Heru, cukr, žloutky. Pak přidáme mouku s kypřicím práškem a vanilkovým cukrem a nakonec lehce vmícháme sníh. Poté přidáme dle chuti kakao Granko a do toho vmícháme kousky ovoce bez nálevu (dávám buď 1 plechovku Ananasu - nálev vylijeme nebo vypijeme nebo 2 plechovky mandarinek nebo 1 meruňkový kompot nebo 1 broskvový kompot).Pokud budeme těsto dávat na plech, tak těsto nejdříve nalijeme na plech a pak na těsto poklademe ovoce.Plech si vymažeme a vysipeme.Pečeme v předehřáté troubě na 200C asi 40minut. Bublanina je hotová, když se těsto nelepí na špejli, kterou píchneme do středu buchty. Hotovou buchtu posypeme moučkovým cukrem a přikryjeme jí ubrousky, aby se nesrazila a necháme jí vychladnout.

Podobné recepty:

Salát Tropicana, Lahodná bublanina, Bublanina, Rychlá bublanina, Celozrnné cookies