Aljašská pomazánka

21.11.2008
Potřebujeme:

300 gramů aljašské tresky (může být i mořská štika nebo nějaké filé), 50 gramů uzeného lososa (nebo drti v oleji), 100 gramů majolky, 100 gramů celeru (vařeného, sterilovaného), 20 gramů sterilovaných kapií, citrónová šťáva, cukr, sůl

Jak na to:

Rybu zvolna uvaříme ve slané vodě, vykostíme, necháme vychladnout a najemno rozsekáme. Přidáme majolku, nasekaného uzeného lososa (nebo drť ale bez oleje), jemně nakrájený celer a kapie, citrónovou šťávu a špetku cukru. Podle potřeby a chuti přisolíme. Mažeme na bílé pečivo.

Podobné recepty:

Pomazánka ze sýra niva, Česneková-sýrová pomazánka na očka, Pomazánka, Party pomazánka s česnekem a skořicí, Hermelínová pomazánka