Kachna na divoko se smetanovou omáčkou

27.10.2008
Potřebujeme:

1 kachna, 50 g slaniny, 1 cibule, 4 lžíce zmrazené kořenové zeleiny (mrkev, celer, petržel), šálek bílého vína, 2 lžíce hladké mouky, půl kelímku zakysané smetany, sůl, 2 divokého koření, citrón, šálek drůbežího vývaru.

Jak na to:

Kachnu rozkrájíme na porce, v pekáčku rozškvaříme pokrájenou slaninu, můžeme přidat i trochu oleje, vsypeme nakrájenou cibuli, osmahneme ji, přidáme zeleninu a krátce vše podusíme. Pak kachnu osolíme, okořeníme, vložíme na zeleninu, podlijeme vínem a vodou a pečeme za častého podílí a otáčení doměkka. Měkké maso vyjmeme, výpek se zeleninou, vydusíme na tuk, zasypeme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem a povaříme. Přidáme citrónovou kůru i šťávu, a vařenou omáčku buď procedíme přes síto nebo rozmixujeme. Doplníme smetanou a ještě krátce povaříme a podle potřeby dochutíme.
Podáváme s houskovými knedlíky a brusinkami.

Podobné recepty:

Zapékané rajčata se smetanovou omáčkou, Kachna na medu, Pekingská kachna, Kachna s ořechovou nádivkou, Majoránková pečená kachna