Florida

Potřebujeme:

Piškot: 7 vajec, 210g cukru, 210g hladké mouky, 2 lžíce oleje. Krém: 500 ml mléka, 125g cukru, 2 vanilkové pudinkové prášky, vanilkový cukr, 125g másla
Dále: 500ml šlehačky, kompotované broskve (nebo jiné ovoce), 2 ztužovače šlehačky.

Jak na to:

Bílky ušleháme dotuha, po částech zašleháme cukr, po jednom žloutky a nakonec lehce vmícháme mouku a olej. Dortovou formu vyložíme papírem, vlijeme hmotu a pečeme ve středně vyhřáté troubě (150 stupňů). Vychladlý korpus vodorovně rozřízneme na dva pláty. Na strany vzniklé po rozřezání rozložíme ovoce, zakryjeme krémem a necháme ztuhnout. Potom rozetřeme pevně ušlehanou šlehačku, která vytvoří další vrstvu. Pak už stačí jen nakrájet a posypat strouhanou čokoládou.Krém: Z mléka, cukrů a pudinkových prášků uvaříme pudink. Když trochu zchladne, tak do něj zašleháme máslo a ochutíme rumem nebo rumovou trestí, popř. dosladíme moučkovým cukrem. Pro zrychlení je možno moučník místo v dortové formě, upéct přímo na plechu. Poměr surovin se nemění.

Podobné recepty:

Florida koktejl, Florida koláč