Davidovy houbové karbenátky

Potřebujeme:

100 ml celozrnné hrubé mouky, 50 ml smetany, 1 žlutá cibule, 1 litr čerstvých nebo mražených hub (asi 400 g), 1 lžíce oleje, 1 kostka zeleninového vývaru, 3 velké vařené rozmačkané brambory, 2 lžíce pohankové moučky, 1 lžička bazalk

Jak na to:

Celozrnnou mouku necháme asi 5 minut nabobtnat ve smetaně. Oloupeme s cibulí a nadrobno ji pokrájíme. Opláchneme a očistíme houby a pokrájíme je. Houby s cibulkou osmažíme na tuku na slabém plameni. Po několika minutách přidáme bujónovou kostku. Rozmačkáme brambory a smícháme je s celozrnnou moukou, smaženými houbami, pohankovou moukou a rozemnutou bazalkou. Vytvoříme kulaté karbanátky a smažíme na másle nebo oleji na mírném plameni.
Podáváme s gratinovanými bamborami a salátem.

Podobné recepty:

Kapustové karbenátky, Karbenátky salám sýr, Smažené houbové řízky, Těstoviny s játry a žampiony, Kuličky s nivou