Medovník

Potřebujeme:

Těsto: 0,050kg tuk (Hera, Perla), 0,150kg cukr moučka, 2 pol.lž. med včelí, 4 pol.lž. mléko, 1 káv.lž., jedlá soda,1 celé vejce, 0,450kg hladká mouka
Náplň: 0,25 l mléko, 2-3 pol.lž. hrubá mouka, 0,200kg máslo, 0,200kg cukr moučka

Jak na to:

Těsto:Prac.postup:Všechny suroviny kromě mouky smíchat a šlehat v páře do pěny cca 10-15 min.Přidat mouku a vypracovat na vále těsto, které senechá odpočinout cca 30 min. Potom rozdělit na 4části, každou rozválet do kulatého tvaru a upéci.
Náplň:Prac.postup:Máslo s cukrem utřít do pěny.Mléko svařit, přidat mouku rozmíchanou v trošcemléka a uvařit hustší kaši. Potom za stálého mí-chání nechat vychladnout a přidávat po troškáchdo pěny s másla a cukru. Vyšlehat v krém.Vzniklým krémem slepíme všechny 4 upečené medové placky. Spodní můžeme ještě předtím potřít marmeládou. Medovník je lépe nechat 1-2 dny odležet v chlad.

Podobné recepty:

Medovník, Tatranský medovník, Medovník, Medovník, Medovník