Mexická rajčatová polévka s česnekem

Potřebujeme:

2 stroužky česneku, 150 g celerové natě, tymián, citrónová šťáva, 1 svazek petržele nebo pažitky, 2 lžíce másla, cayenský pepř, 750 g spařených a oloupaných rajčat, plátky citrónu

Jak na to:

Oloupaný česnek nadrobno nasekáme. Petržel a celer očistíme, omyjeme a rozkrájíme na malé kousky. Na rozehřátém másle osmahneme nakrájenou zeleninu, zalijeme 200 ml studené vody, přidáme tymián a pod pokličkou dusíme asi 15 minut. Polovinu zeleniny dáme stranou, zbytek rozmixujeme s rajčaty. Dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Rajčatovou polévku necháme vychladnout a vmícháme na rozmixovanou zeleninu. Na talíři ozdobíme plátky čerstvě nakrájeného citrónu.

Podobné recepty:

Vaječná - rajčatová polévka, Tukožroutská polévka, Rychlá rajčatová polévka, Rajčatová polévka, Rychlá rajčatová polévka