Toskánská grilovaná zelenina

Potřebujeme:

600 g červené papriky, 500 g čerstvého lilku, 500 g mladých cuket, 250 g žampiónů, 250 g toskánského olivového oleje, 200 ml balzamikového octa, 120 g černých oliv, 100 g šalotky, 50 g čerstvé rukoly, 50 ml bílého vína, sůl

Jak na to:

Celé papriky grilujeme dozlatohněda, pak je vložíme do nádoby a přikryjeme a dokonale utěstníme - paprika se zpotí a jde potom zlehka oloupat.
Oloupanou šalotku osolíme a povaříme v bílém víně doměkka. Očištěný lilek a cukety pokrájíme podélně na plátky asi půl cm široké, z obou stran osolíme a necháme asi 10 minut pustit šťávu, poté plátky ugrilujeme.
Očištěné žampióny opečeme na olivovém oleji dozlatova. Veškerou zeleninu necháme vychladnout, pokapeme balzamikovým octem a olivovým olejem.

Podobné recepty:

Grilovaná kuřecí prsa, Toskánská telecí játra, Grilovaná hovězí roštěná s citronem se zeleninou, Vynikající zapékaná zelenina, Grilovaná kuřecí stehna