Zapečené noky s lososem a smetanou

14.11.2010
Potřebujeme:

dvě balení noků, 100 g uzeného lososa, balíček oliv, 1 cibulka, 1 mandarinka, smetana sladká 250 ml,pepř, sůl, koření

Jak na to:

V zapékací míse si připravíme nakrájenou cibulku na čtvrt kroužky, pokrájíme olivy, lososa a mandarinku. V osolené vodě uvaříme noky - vaří se cca jen 3 minuty. Jakmile vyplavou navrch, vyndaváme z hrnce rovnou do zapékací mísy. Vše pořádně promícháme, zalijeme smetanou, přidáme např. provensálské koření a necháme zapéct v troubě na 250 - 270 °C, po dobu nejdéle 15 minut. Tak, aby se smetana úplně nevypekla, ale zůstala hezky hustá.

Podobné recepty:

Tvarohová pomazánka s lososem, Tvarohová pomazánka s lososem, Zapečené hlívy se smetanou, Zapečené hlívy se smetanou, Motylci s lososem