Dušené kuře na houbách

Potřebujeme:

1 menší kuře, 4 lžíce oleje, 80 g másla, 250 g čerstvých hub (očištěných, nakrájených na kousky), 1 cibule (nakrájená nadrobno), 100 ml bílého vína, 2 lžíce worcesterové omáčky, 1-2 lžíce sekané zelené petrželky, sůl, mletý pepř dle chuti, voda na podlití

Jak na to:

Kuře očistíme, omyjeme, osušíme, rozdělíme na porce a osolíme. Na pánvi s rozpáleným olejem porce kuřete osmahneme do červena a vyjmeme.
Olej slijeme do hrnce, přidáme máslo, nakrájenou cibuli, houby, worcesterskou omáčku a orestujeme. Pak přidáme kuře, víno, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Šťávu nezahušťujeme.
Hotové kuře posypeme nasekanou zelenou petrželkou. Podáváme se špagetami nebo s rýží.

Podobné recepty:

Dušené kuře na houbách, Dušené kuře na houbách, Kuře dušené na houbách a česneku, Dušené kuře se švestkami, Kuře Kalkata