Královská polévka

Potřebujeme:

menší telecí jazyk, 100 g kořenové zeleniny, 40 g másla, 60 g mouky, 1/4 květáku, půl telecího brzlíku, 1 větší hříbek (nebo několik menších), 120 g telecího masa z plece, 1/4 pečeného kuřete, špetka muškátového květu, 1/8 litru smetany, 1 žloutek

Jak na to:

V osolené vodě na polévku uvaříme do měkka telecí jazyk, poté jej z polévky vyndáme, vložíme do studené vody, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Do vody, ve které se vařil jazyk přidáme na nudličky nakrájenou zeleninu, na másle udušený telecí brzlík, telecí maso, pečené kuře a všechno maso nakrájíme na kostičky. Pak přidáme připravený telecí jazyk, uvařený a rozebraný na růžičky květák, na tenké plátky nakrájený a na másle udušený hříbek a vše ještě povaříme.
Polévku zahustíme jíškou, přidáme špetku muškátového květu, nalijeme ji do smetany s umíchaným žloutkem a podáváme.

Podobné recepty:

Královská česneková polévka, Pražma královská na česneku, Jahodová polévka, Špenátový dip nebo pomazánka, Rychlá sýrová polévka