Pečená krůtí prsíčka

12.11.2010
Potřebujeme:

750 g krůtích prsou, 200 ml smetany, sůl, provensálské koření, česnek, pepř, kadeřavá petrželka, 150 g uzeného masa, 1 červenou papriku, 150 g anglické slaniny, 2 vejce, trochu mouky nebo Solamylu na zahuątění

Jak na to:

Z krůtího masa oddělte 200 g a rozmixujte s 200 ml smetany, osolte, okořeňte provensálským kořením, prolisovaným česnekem, opepřete. vmíchejte rozsekanou petrželku, na nudličky nakrájenou papriku.

Ostatní krůtí maso nakrájejte na plátky a naklepejte.

Hranatou formu vyložte anglickou slaninou a plátky masa, osolte, posypte provensálským kořením. Naplňte připravenou směsí, do které vmáčkněte půlky natvrdo uvařených vajec. Přikryjte masem a slaninou, zakryjte alobalem, vložte do trouby a velmi zvolna upečte ( při 150°C 90 minut).

Po upečení šťávu slijte, zahustěte moukou.

Podobné recepty:

Kuřecí prsíčka labužník, Pečená krůtí roláda, Krůtí smaženky s mrkví, Opékané prsíčka z rajčatově-bazalkové marinády, Kuřecí prsíčka plňené slaninou a čabajkou