Salát s krůtím masem a jablky

Potřebujeme:

1 hlávka salátu, 1 jablko, 200 g krůtího masa, kari koření, olivový olej, sůl, mletý černý pepř, 100 g jablečného dľusu, 50 ml sladké smetany, 1 svazek čerstvé máty. Zálivka: 1 bílý jogurt, 100 ml sladké smetany, trocha třtinového cukru, 50 ml olivového oleje, sůl

Jak na to:

Ledový salát omyjeme a nakrájíme na menąí kousky. Jablko omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Krůtí maso nakrájíme na kousky a ochutíme kari kořením., krátce opečeme na ropáleném oleji, osolíme a opepříme. Jablečný dľus vaříme tak dlouho, dokud nezhoustne jako med. Poté do něj přidáme kari koření a zalijeme smetanou. Do vzniklé omáčky vmícháme maso. Kosuky ledového salátu promícháme s lístky máty a přelejeme jogurovou omáčkou. Na salát poloľíme kousky masa v kari zálivce. Nakonec ozdobíme plátky jablka.
Z jogurtu, smetany, cukru, olivového oleje připravíme hustý dresink a případně osolíme.

Podobné recepty:

Šunkafleky s uzeným krůtím masem, Mexické palačinky s krůtím masem, Majonézový salát s jablky a ořechy, Zapéká brambory s krůtím masem, Zelný salát s jablky