Nadívané rybí saté

12.11.2010
Potřebujeme:

Ryba cca 0,5-1 kg, 300 ml hustého kokosového mléka, 1 malá cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce kokosového oleje, 1 lžička cukru, půl lžičky koriandru, trocha kmínu, půl lžičky sardelové pasty, dílek citrónu i s kůrou.

Jak na to:

Rybu očistíme a omyjeme. Opatrně z ní stáhneme kůži ? musí zůstat neporušená, s hlavou i ocasem. Maso oddělíme od kostí a rozdrobíme na malé kousky. Na rozpáleném oleji osmažíme plátky cibule a rozetřený česnek dohněda. Vyjmeme je, osmažíme koriandr, kmín a potom je spolu s cibulí a česnekem ve 2 lžících kokosového oleje zpracujeme na jemnou pastu. V průběhu přípravy přidáme cukr, rybí maso a citrónovou šťávu. Získanou směsí naplníme staženou rybí kůži, otvor zaąijeme a dobře zabalíme do vymaštěného alobalu a upečeme na grilu asi 20 minut.

Podobné recepty:

Indonéské skopové saté se sójovou omáčkou, Marinovaný celer s rybí majonézou, Kyselá garnátová polévka, Zapečené rybí filé, Zapékané rybí filety