Marinované zelí

Potřebujeme:

5 kg strouhaného zelí 4 velké cibule - nastrouhat pyrosiřičitan Nálev: 1,5 l vody,0,5l octa,100g soli a 25 tablet cukerinu - vše se svaří

Jak na to:

Do studeného nálevu dáme 1 vrchovatou lžíci pyrosiřičitanu, promícháme. Tímto nálevem zalijeme zelí a několikrát promícháme a necháme ho 24 hodin stát.
Pak přidáme 1/2 sáčku kmínu, vrchovatou lžíci hořčičného semínka a 25 ks zrnek celého pepře.
Zamícháme a plníme do sklenic, utlačíme,aby voda byla nahoře.
Zavíčkujeme a uschováme.

1 bal.pyrosiřičitanu - na 8 kg zelí

Podobné recepty:

Salát z marinovaného zelí, Marinované červené zelí, Dušené červené zelí, Salát z čínského zelí, Křupavá kachna