Tvarohové knedlíky

Potřebujeme:

250 g hrubé mouky, 1 vejce, 30 g másla, 200 g tvarohu (může být měkký, ale i tvrdý, nastrouhaný), 120 ml mléka, špetku soli, 500 g ovoce které máte rádi
Na ozdobení:50 g másla rozpuštěného, 50 g rozdrobeného nebo nastrouhaného tvarohu, 30 g krupicového nebo moučkového cukru

Jak na to:

Do mísy dejte máslo, vejce i prolisovaný nebo nastrouhaný tvaroh a vše utřete. Pak přidejte prosátou mouku se solí a mlékem a vše rukama nebo vařečkou spojte ve vláčné těsto.Ovoce si připravte do misky, větší druhy, jako jsou například švestky nebo meruňky, rozpulte a vypeckujte. Do většího hrnce nalijte vodu a přiveďte ji k varu.Z těsta oddělujte kousky, trochu je roztlačte v dlani (můžete je rozválet válečkem), položte na ně ovoce a důkladně ho obalte těstem. Knedlíky pak vhazujte do vařící vody a občas opatrně promíchejte, aby se nepřichytily ke dnu. Ve vodě by jich mělo být jen tolik, aby volně plavaly. Vařte pět až osm minut, dokud se neobjeví na hladině. Uvařené knedlíky vyjměte, nejlépe děrovanou naběračkou, a podávejte třeba posypané tvarohem, cukrem a přelité rozpuštěným máslem (můžete je také obalit v kokosu).Domácí tipy:Vedle obvyklého tvarohu sklízí doma úspěch nastrouhaný kokos. Když v něm knedlíky vyválíte, vypadají efektně Na ozdobení můžete použít i nastrouhané nebo rozdrobené sušenky, třeba tatranky.Ke knedlíkům můžete šikovně (a lahodně) zužitkovat jakékoli ovoce, které vám zbylo v mrazáku. Stačí, když ho chvíli povaříte s cukrem a vzniklou omáčkou pak knedlíky přelijete.

Podobné recepty:

Tvarohové ovocné knedlíky, Tvarohové knedlíky se skořicí, Ovocné tvarohové knedlíky, Jahodové knedlíky a la hanička, Tvarohové knedlíky s jahodami