Mexické kuře s čokoládovou omáčkou

Potřebujeme:

1 kuře o hmotnosti 1,5 kg, sůl, čerstvě mletý pepř, hladká mouka na obalení, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 4 feferonky, 3 lžíce vepřového sádla, 1 lžíce červeného vinného octa, 250 ml drůbežího vývaru, 2 dužnatá rajčata, 50 g strouhaných mandlí, špetka koriandru, špetka mletého hřebíčku, 1 lžíce strouhanky, 50 g hořké čokolády

Jak na to:

Kuře naporcujeme na 8 dílů, opláchneme je a osušíme. Díly osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli a česnek oloupeme. Podobně jako feferonky vše nadrobno nasekáme. V pánvi rozehřejeme sádlo. Kuřecí díly na něm po všech stranách dozlatova opečeme a vyjmeme. Do uvolněné pánve přidáme cibuli, česnek a feferonky. Vše opečeme a přilijeme ocet. Vrátíme kuřecí díly, přilijeme drůbeží vývar, přikryjeme a zvolna dusíme 20 minut. Rozehřejeme gril. Rajčata spaříme, sloupneme, odstraníme semena a dužninu nakrájíme na kostičky. Smícháme mleté mandle, koření, strouhanku a rajčata. Čokoládu na jemno nastrouháme. Kuřecí díly poskládáme do žáruvzdorné nádoby a do křupavá grilujeme. Do šťávy přidáme mandlovou směs a několik minut povaříme. Mícháme a postupně přidáváme čokoládu, až se rozpustí. Ostrou čokoládovou omáčkou kuřecí díly přelijeme.

Podobné recepty:

Kuře na Cole, Kuře se zakys. smetanou, Mexické zapékané maso, Kuře na pivě, Pikantní kuře s citronovou omáčkou