Květákový bešamel

Potřebujeme:

1/2 květáku, 15 dkg šunkového salámu, 15 dkg tvrdého sýru, 1 lžička Podravky, máslo, mléko, hladká mouka, sůl, pepř

Jak na to:

Uvaříme květák,který potom nastrouháme,nebo rozmačkáme.
Do hrnce dáme máslo, mouku a uděláme jíšku,kterou zalijeme mlékem. Za stálého míchání povaříme. Bešamel by neměl být moc hustý,protože do něj přidáme nastrouhaný květák,tvrdý sýr a na kostičky nakrájený salám. Vše okořeníme podle chuti. Můžeme přidat pažitku,nebo zelenou cibulku.
Podáváme s vařeným bramborem.

Podobné recepty:

Květákový mozeček se slaninou, Lasagne, Žampionové lassagne, Zapékané rybí filé se špenátem, Růžičková kapusta zapečená se sýrem