Vitacitka

2.6.2011
Potřebujeme:

TĚSTO: 4 žloutky, 1 sklenička cukru, 1 sklenička vody, 1 sklenička oleje, 2 skleničky polohrubé mouky, prášek do pečiva, 2 lžičky kakaa, sníh ze 4 bílků
KRÉM: 100g pískového cukru, 1 kelímek šlehačky, 2 kelímky zakysané smetany
ŽELÉ: 2 vanilkové pudinky, 6 lžic cukru, 3/4 l vody, 1 vitacit, ovoce (kiwi, jahody, broskve, meruňky...)

Jak na to:

TĚSTO:
Žloutky šleháme s cukrem, postupně přidáváme vodu, olej, polohrubou mouku, prášek do pečiva a kakao. Nakonec opatrně vařečkou vmícháme sníh z bílků. Směs nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáč a upečeme.

KRÉM:
Až buchta vychladne, můžeme na ni natřít krém, který uděláme ušleháním šlehačky s cukrem a zakysanou smetanou. Na krém poklademe kousky ovoce.

ŽELÉ:
Nakonec uděláme želé tak, že většinu vody vlijeme do hrnce a přivedeme ji k varu. Zbytek vody smícháme v misce s pudinky, cukrem a vitacitem. Když se voda vaří, vlijeme směs a vaříme, až všechno zgelovatí. Takový gel opatrně nalijeme na krém a ovoce.