Buchta z drobenky

2.6.2011
Potřebujeme:

1 hrnek = 250 ml
A : 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 citrón (kůra), větší 1/2 másla
B : 1 prášek do pečiva, 3 celá vejce, 1/2 hrnku vlažného mléka
C : jablka, mletá skořice, cukr, (kdo má rád nasekané vlašské ořechy)

Jak na to:

Do mísy dáme suroviny A a ručně uděláme drobenku. 1 hrnek drobenky dáme bokem. Do zbytku přidáme suroviny B, vše dobře promícháme a těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Na těsto klademe nahrubo nastrouhaná jablka, posypeme je skořicí a cukrem a nakonec ještě drobenkou, kterou jsme si dali do hrníčku bokem.Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme 35 - 45 minut.

Podobné recepty:

Drobenková buchta, Pudingová buchta se zakysanou smetanou, Babiččin drobenkový koláč, Tvarohová buchta, Americká buchta