Ausburské řezy

19.8.2008
Potřebujeme:

Tvarohová náplň: 500 g tvarohu, 150 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový puding, 3 žloutky, 4 bílky, 3 pol.lžíce rozpuštěného másla
Těsto: 400 g hl. mouky, 150 g moučkového cukru, 1 žloutek, 250 g másla, 3 pol. lžíce kakaa (dáváme více),3 pol. lžíce mléka, 1 prdopeč

Jak na to:

Příprava:1.Nejprve připravíme tvarohovou náplň. Žloutky dobře vymícháme s polovinou cukru a vanilínovým cukrem, přidáme rozmačkaný tvaroh, vanilkový puding a rozpuštěné máslo. Nakonec vymícháme tuhý sníh z bílků a druhé pol. cukru.2.Mouku promícháme s prdopečem, přidáme máslo, moučkový cukr, žloutek, mléko a kakao a vypracujeme těsto.3.Těsto rozdělíme na 2 díly. Každý díl rozválíme na pomoučeném vále na velikost plechu. Opatrně přeneseme 1. díl těsta na vymazaný a moukou vysypaný plech a rovnoměrně potřeme tvarohovou náplní. Na tvarohovou náplň položíme

2. rozválený díl těsta a dáme do vyhřáté trouby péct.Elektrická trouba : 180oC (předehřátá)Horkovzdušná trouba :150oC (předehřátá)Plynová trouba : stupeň 2-3 (předehřátá)Doba pečení : asi 25 – 30 minut4.Po upečení necháme moučník vychladnout a poté ho polijeme čokoládovou polevou. Po ztuhnutí nakrájím moučník na řezy.

Podobné recepty:

Řezy z bb sušenek, Maďarské řezy, Medové řezy, Špikovaný květák s omáčkou, Be be Řezy