Slepičí polévka se šunkou a vejci

Potřebujeme:

? slepice, kousek mrkve, celeru a petržele, 1 malá cibule, 100 gramů šunky, 2 vejce uvařená natvrdo, 2 zrnka pepře, 1 zrnko nového koření, kousek natě libečku nebo celeru, sůl, pažitka, 1 a ? litru vody

Jak na to:

Očištěnou slepici vložíme do studené vody,osolíme, přidáme pepř, nové koření, libeček (nebo celerovou nať) a na malém plaménku přivedeme k varu. Příkon tepla zmírníme a vaříme pod pokličkou, až slepice změkne. Asi 20 minut před koncem varu přidáme zeleninu a cibuli. Měkkou slepici vyjmeme, maso obereme z kostí, nakrájíme na nudličky, vývar procedíme, přidáme maso, šunku nakrájenou také na nudličky a přihřejeme k varu. Na talíře vložíme půlku vejce, zalijeme je polévkou, posypeme drobně nakrájenou pažitkou a podáváme.

Podobné recepty:

Řecká slepičí polévka s vejcem, Slepičí polévka, Vietnamská slepičí polévka, Vaječná - rajčatová polévka, Kuřecí polévka s banány